Wat is Taco, en hoe verdien je er geld mee?

In dit artikel ga ik je alles vertellen wat er momenteel speelt binnen de wereld van Taco. Van liquiditeits pools tot extractors, waar je allebei passief inkomen mee kunt verdienen, en van ingrediënten tot uitrusting voor het recent gelanceerde Taco Brigade. Ik vertel je over de 2 apps waarmee jij je crypto’s op wax kunt managen, en crypto mee kunt verdienen.

Dit artikel moet je lezen als jij wilt weten wat het Taco Project op de WAX blockchain inhoudt. Ik ben er erg enthousiast over, en ik denk dat jij dat ook bent na het lezen van wat er allemaal gaande is binnen Taco.

Allereerst wil ik beginnen met een korte helikopterview wat het Taco Project inhoudt, en welke onderdelen er momenteel allemaal zijn. Daarna zal ik dieper ingaan op elk van de onderdelen, en hoe je daar geld mee kunt verdienen. Zowel actief door te handelen, als gewoon passief door liquiditeits pools (LPs), extractors of venues. Wil jij weten hoe jij geld kunt verdienen met Taco? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Taco Universe

Wat is Taco?

Taco is een project wat gebouwd is op de WAX blockchain. Het is een project dat continu wordt uitgebreid en wordt verbeterd. Het heeft 2 grote takken waarin het is opgedeeld. Deze 2 takken zijn Taco Utility en Taco Universe. Deze hebben ook allebei een eigen app, die je hier kunt downloaden: utiliteit en gaming. In dit artikel zal ik vooral ingaan op de apps, maar alle functionaliteiten zijn ook beschikbaar op de website.

De ene tak heeft dus een gebruiksfunctie. Dit is de praktische kant, en maakt een hoop dingen heel makkelijk. Hierin zitten deze onderdelen: TACO claim, Taco swap oftewel handelen, versturen van tokens, alle tools van TACO (20+), het managen van je resources op WAX zoals NET, CPU en RAM, specifieke NFTs met een functie, een eigen shop, een muziek speler, en nog meer.

De andere tak is gericht op gaming. Dit bevat nu onder andere extractors, venues, en Taco Brigade. In de toekomst komen hier nog meer games bij, de eerstvolgende is een typische Dungeon Card Game, met de naam Acryptia. En natuurlijk hebben we hier overal doorheen de Taco NFTs die gemaakt, gehandeld en verzameld kunnen worden. Sommigen geven een boost bij Taco Brigade, anderen geven passief inkomen of ontsluiten een specifiek deel van de community waar insider info wordt gedeeld door het Taco team.

Als je er echt helemaal in wilt duiken, raad ik je aan om de whitepaper te lezen en je aan te sluiten bij de Discord community.

Taco tokens

Taco heeft momenteel 2 verschillende tokens: TACO en SHING. Als ik het heb over Taco, bedoel ik het hele project, maar als ik het schrijf met allemaal hoofdletters, TACO, bedoel ik de token. TACO is de hoofdtoken van Taco waar je heel veel mee kan doen: onder andere NFTs kopen in de shop, drops claimen op NEFTY, toevoegen aan de liquiditeitspool samen met WAX of SHING, en staken in je venue vanaf level 130.

SHING is de gaming token. Deze kan verdiend worden met Taco Brigade, met extractors of met venues. SHING kan gebruikt worden om ingrediënten mee te maken in de venues, die dan weer ingewisseld kunnen worden voor TACO.
Ook kunnen beide tokens verhandeld worden in de Taco app. Dus je kunt ze uiteindelijk ook inwisselen voor $$. En dat is misschien wel waarvoor je het allemaal doet…

Taco Utiliteit

HOME

Gelijk al op het eerste tabje, Home, van de utiliteitsapp kun je geld verdienen. Elk uur kan je gratis TACO tokens claimen. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen. Deze TACO kraan wordt onder andere gevuld met de fees van Taco swap. Er zit dus niet altijd evenveel TACO in de claim pool. Als er veel wordt verhandeld, kun je dus maar zo het dubbele of driedubbele van de normale hoeveelheid claimen.
Hier heb je ook de optie om ingrediënten om te wisselen voor TACO. De hoeveelheid TACO die je krijgt per ingrediënt staat op het ingrediënt zelf: common – 15 TACO tot en met epic – 30 TACO.

Taco App Home
BALANCE

Onder Balance zie je al je tokens terug die je in je wallet hebt verzameld. Deze kun je ook heel makkelijk swappen voor andere tokens, bijvoorbeeld WAX. Je kunt zien hoeveel je hebt, in WAX of in USD. Dit is simpel te wisselen met een druk op de knop. Zo zie je heel overzichtelijk wat je allemaal in je wallet hebt, en hoeveel waarde dat heeft. De prijs van WAX is ook direct te zien op dit tabblad.

Wat handig is aan het visueel hebben van de tokens bij elkaar, is dat je snel overzicht hebt over wat er in je wallet bevindt. En per token is er een grafiek met het verloop van de waarde van de token, aan te passen op 24 uur, 7 dagen en 30 dagen.

Ook kun je de geschatte waarde van je NFTs te zien. Daar heb je wel de NFT Sauce (tool) voor nodig. Ook kun je hier zien hoeveel WAX je gestaked hebt in CPU en NET. Beide opties zijn aan te zetten in de Settings tab.

Taco App Balans
TRANSFER

Onder Transfer kun je makkelijk en gratis tokens versturen naar een andere wallet. Ook kun je hier contacten toevoegen, waardoor je geen fouten meer maakt met het intypen van je walletadres. Ik gebruik deze optie regelmatig, bijvoorbeeld om WAX te versturen naar een andere wallet, of naar mijn crypto.com account om op mijn debit card te zetten.

TOOLS

Onder Tools vind je alle tools terug die Taco rijk is. Hiermee kun je binnen de Taco app acties uitvoeren voor jouw favoriete blockchain project op WAX. Zo kun je Aether en mineralen claimen van R-Planet met de R-Planet tool, je kunt oogsten met de Farming Tales tool, maar ook je transacties inzien met de Transactions tool en je liquiditeits pools beheren met de Alcor tool.

Zo zijn er meer dan 20 tools met allemaal een eigen functie. Super handig! Ik gebruik sommige tools dagelijks, en die heb ik . Zo hoef je niet alle projecten individueel langs om te claimen, maar dat kan allemaal binnen de Taco app. Voor meer informatie over alle specifieke tools, kijk in deze sectie van de whitepaper.

Om een tool te kunnen gebruiken, moet je de specifieke saus die bij die tool past, in je wallet hebben. Dus de transacties saus ontsluit de transacties tool in de app, de Reptilium saus ontsluit de Reptilium tool, etc. De saus kan gekocht worden in de Taco shop met TACO, of tweedehands met WAX op bijvoorbeeld de NeftyBlocks marktplaats.

Taco App Tools
SETTINGS

Als laatste is er nog de Settings tab. Hieronder kun je je gelinkte wallets zien. Het is mogelijk om 1 Wax Cloud Wallet te linken, maar meerdere Anchor wallets. Hier kun je per wallet zien hoe je resources zijn (RAM, CPU en NET), en kun je hier meer van staken als dat nodig is. Ook is hier de optie om van node te wisselen, of om alles in euro’s te laten zien in plaats van dollars. Ook handig!

Al met al vind ik de Taco Utiliteits app onmisbaar als je je maar iets bezighoudt met (projecten op) de WAX blockchain. Ik gebruik hem zelf dagelijks, en kan niet meer zonder.

Taco Universe

In het Taco Universum bevinden zich nu al deze onderdelen: extractors, venues en Taco Brigade. Ik zal nu kort ingaan op venues en Taco Brigade, en verderop vertel ik meer over extractors.

Farm Extractor
Farm Extractor
VENUES

Venues zijn cruciaal binnen Taco Universe. Venues kunnen worden geüpgraded, en bij bepaalde levels worden nieuwe functies ontsloten. Zo kun je bij level 50 je venue een eigen naam geven. Bij level 100 gaat Taco Brigade live in je venue, en kunnen er vrijwilligers werk doen, waar jij een percentage SHING van krijgt. En bij level 300 (level 100 met ster level 1) gaat de optie open om het nieuwe spel Acryptia te spelen, de Taco Dungeon Card Game. De eigenaars van venues hebben dus invloed wanneer nieuwe delen van Taco live gaan!!

Ook genereren venues een kleine hoeveelheid SHING per uur, die steeds iets meer wordt als hij geüpgraded wordt.

INGREDIËNTEN

In elke venue kan een ingrediënt geproduceerd worden. Afhankelijk van welke venue je hebt, kun je verschillende ingrediënten maken. Deze ingrediënten zijn nodig om je venue te upgraden, maar kunnen ook ingewisseld worden voor TACO in de Utiliteits app.

Of verkocht worden op de tweedehands markt. Ook kunnen ze ingewisseld worden voor Ta-cores, die weer nodig zijn voor de blends van Taco Brigade. Zo zie je maar, alles is met elkaar verbonden!

TACO BRIGADE

Taco Brigade is vooralsnog een heel simpel klik spel. Je kiest een venue waar je wilt werken, en elk uur kun je een werk uitvoeren (EXECUTE). Het is alleen klikken, maar de wat uitgevoerd moet worden is wel leuk bedacht. Na een uur kun je de SHING claimen die je hebt verdient, en gelijk daarna een nieuw werk starten. Dit is de basis. En met elk werk maak je ook kans om een NFT te winnen. Er worden dagelijks NFT packs uitgekeerd onder alle vrijwilligers die gewerkt hebben.

Taco Universe App Brigade
BRIGADE UITRUSTING

Er is ook uitrusting dat je kunt gebruiken om meer SHING te krijgen, of om meer kans te maken op een NFT pack. Dit is de Taco Brigade Equipment. De uitrusting heeft 2 eigenschappen: power en luck. Met de kracht eigenschap krijg je meer SHING, en de gelukseigenschap geeft je meer kans op een NFT pak. Zonder uitrusting heb je een standaard kracht van 1, dus met een uitrusting met kracht 2, verdien je 3 keer zoveel SHING per keer.

Hoeveel SHING je krijgt per keer is afhankelijk van hoeveel er in de pool zit van de venue waar je werkt, de fee van de venue, en een willekeurigheidsfactor. Het percentage dat zichtbaar is, is de fee die de venue krijgt van jouw werk, en daarachter staat hoeveel SHING er nog in de pool zit voor die dag. Elke dag wordt de pool voor elke venue opnieuw gevuld. Het is dus slim om een venue te kiezen met een laag percentage, en een grote pool.

Als je aan het werk gaat in een venue, kun je de eerste keer een referral invullen (onder de gele knop). Als je daar lostinnature invult, krijg ik een kleine beloning voor als jij werkt in een venue. Dat zou ik waarderen :). Jij verdient er niet meer of minder door, het is alleen een kleine blijk van waardering voor het refereren.

Taco Universe App Referentie en Ta-cores
BRIGADE UITRUSTING BLENDS

Je kunt beginnen met de laagste Brigade uitrusting, maar omdat je maar 1 uitrustingsstuk tegelijk kan gebruiken, is het handig om er één te hebben die zo goed mogelijk is. Dat is mogelijk door te blenden. Vanaf common kan je helemaal tot en met mythisch blenden. Daar zitten wel risico’s aan dat het niet lukt. Kijk daarom wel goed of je dat wilt doen.

Hier kun je de blends vinden. Je hebt 2 uitrustingsstukken van dezelfde zeldzaamheid nodig, en een Ta-core. Een ta-core is een stukje van een ingrediënt. Ingrediënten kunnen opgesplitst worden in ta-cores. 1 common ingrediënt levert 6 tiny ta-cores op, en een epic ingrediënt levert 3 big ta-cores op. Ta-cores kunnen gemaakt worden onder de gele knop bij Brigade. Ook kun je ze natuurlijk tweedehands aanschaffen.

Geld verdienen met jouw crypto door liquiditeits pools

In dit deel leg ik uit hoe jij door middel van de liquiditeits pools (LPs) binnen Taco geld kunt verdienen. Het grote voordeel: het is volledig passief inkomen, en het bouwt op terwijl je slaapt!

Bij een liquiditeits pool leen je 2 tokens uit, die gebruikt worden als liquiditeitspaar om te swappen. Dus de markt gebruikt jouw tokens, en die van heel veel anderen, om hun tokens te kunnen wisselen. Daar krijg jij als beloning een deel van de fees van. Die fees zijn zo klein dat je pas na een paar maanden het zal merken. Daarom geeft Taco een beloning aan iedereen die zijn tokens uitleent voor de LPs.

DRIE LIQUIDITEITS POOLS

Er zijn momenteel 3 pools waar je aan kunt deelnemen: TACO-WAX, TACO-SHING en SHING-WAX. De TACO-WAX pool keert elke dag 1000 TACO uit aan degene die aan die pool bijdragen, en de beide SHING pools hebben een dagelijkse beloning van 2 miljoen SHING.

Als je dus van alledrie de pools 1% van het totaal bijdraagt aan de pool, krijg je per dag 10 TACO, en 40000 SHING. En dat alleen maar door je tokens uit te lenen. Je kunt ze op elk moment weer terughalen.

Op moment van schrijven krijg je voor de SHING pools een ROI van 0,3-0,35% per dag! Dat betekent met een stabiele prijs dat je na een jaar je geld hebt verdrievoudigd! Voor de TACO-WAX pool is er nu zelfs een ROI van 0,4%. Wat betekent dat na een jaar je geld maal 4,3 is gegaan! Er wel vanuit gaande dat de inkomsten weer worden geherinvesteerd.

RISICO

Er is een risico aan het deelnemen aan liquiditeits pools, en dat is als een token opeens heel veel meer of minder waard wordt. Dan kan het zo zijn dat je geld verliest ten opzichte van als je de tokens gewoon in je wallet had gehouden. Mijn ervaring is echter dat de Taco LPs redelijk stabiel zijn, en dat de beloning ruimschoots tegen het risico opweegt. Ik heb er in ieder geval al flink wat mee verdiend.

Met behulp van Alcor kun je de liquiditeit toevoegen. TACO-WAX, TACO-SHING en SHING-WAX. Om de beloningen te krijgen voor de LPs is het nodig om je wallet te registreren bij CAIT. Dat kan hier. Dit is omdat de uitbetaling door CAIT wordt gedaan.

Passief crypto verdienen door investering

EXTRACTORS

Een andere manier om passief te verdienen met Taco, is door middel van extractors. Extractors produceren elk uur SHING, die je kan claimen wanneer jij wilt. Het accumuleert dus vanzelf. Voor mij een ideaal middel om meer passief inkomen op te bouwen.

Op bijvoorbeeld de NeftyBlocks marktplaats kun je de extractors kopen. Wat ook handig is om te doen, is je aan te sluiten bij de Discord. Daar zijn vaak goede deals te vinden, net iets goedkoper dan via NeftyBlocks.

Galaxy Extractor
Galaxy Extractor
SHING PRODUCTIE

Er zijn verschillende extractors, ieder produceert een andere hoeveelheid SHING. In dit overzicht zie je hoeveel SHING elke extractor genereert per uur. Het is handig om te kijken hoeveel een extractor kost in verhouding tot wat hij produceert. Momenteel is de system extractor de beste investering, maar dit verandert vrij vaak.

Productie Extractors
Productie Extractors
TACO NFT’S

Een andere manier om TACO te verdienen is door middel van Taco NFT’s. Dit zijn NFT’s die wekelijks op dinsdag TACO uitkeren. Hiervan zijn er verschillende soorten: de promo stickers, de Taco VIP, en de Taco Exclusives. Promo stickers geven 1 TACO per week (uitzondering Taco + Catfresh die 5 TACO geeft). Taco VIP geeft 10 TACO per week, en de Taco Exclusives geven 50 TACO per week.

Ook hier geldt weer, vergelijk en kijk wat de beste deal is.

Taco + Catfresh promo
Taco + Catfresh promo

Gratis crypto verdienen met Taco

Als je niets wilt investeren, en gelijk wilt beginnen met het verdienen van crypto, zijn dit momenteel je 2 opties bij Taco:

  1. Elk uur TACO claimen in de Taco Utility app. Dit kan op het eerste tabblad.
  2. Elk uur aan het werk gaan in een venue met Taco Brigade. Dit kan in de Taco Universe app, op het eerste tabblad. Kies een venue, klik execute, en na een uur kan je de SHING claimen. En vervolgens gelijk je volgende werk aanzetten. Als referral kun je lostinnature invullen, dat geeft mij een kleine bonus.

Deze gratis tokens kan je vervolgens laten compounden in de liquiditeitspool. Wat ik er soms ook mee doe, is het inruilen voor WAX in de utiliteitsapp, en dit versturen naar mijn crypto.com account, waar ik het op mijn debitcard zet. Daar kan ik dan weer mee tanken of boodschappen doen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wacht niet langer!

LINKS

Hieronder bij elkaar nog even alle links die je nodig hebt:
Taco website
Taco Utility app
Taco Universe app
Whitepaper
Discord community

P.S. Dit artikel is geen financieel advies, maar puur bedoeld voor educatiedoeleinden. Ik schrijf dit omdat ik enthousiast ben over Taco, en dat graag wil delen. Doe zelf je eigen onderzoek voordat je ergens in investeert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *